HORRIBLE BOSSES / PATRONDAN KURTULMA SANATI (2011)







Uzun zamandır sinemada izlediğim bir filme bu kadar gülmemiştim desem sanırım abartmış olmam. Usta oyuncuların bu tarz projelerde işbirliği içerisinde bir araya gelmeleri -hele ki senaryo güzelse- tadından yenmeyecek işler çıkartıyor.



Horrible Bosses "patrondan kurtulma sanatı" diye çevrilerek sinemalarımızda oynatılan bir komedi filmi. Türü tam olarak "comedy" / "crime". Nasıl yani demeyin, tür gerçekten filme cuk oturuyor.



Üç arkadaş, farklı farklı işlerde çalışıyorlar ve günün yorgunluğunu akşamları takıldıkları pubda birbirleriyle laflayarak atıyorlar. Ortak noktaları ise korkunç patronları...









Nick (Jason Bateman) bir finans şirketinde sabah 6 dan gece yarılarına kadar hafta sonları da dahil çalışan, patronu tarafından finansal işler müdür yardımcılığına atanmasını bekleyen, bu sebeple de patronunun (Kevin Spacey) kendisine yaptığı her türlü duygusal şiddete ve ağır iş temposuna katlanan bir çalışan.



Kurt (Jason Sudeikis) ise kimya sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketinde çalışıyor. İşini çok severek yapıyor. Patronuyla ise dost, her şeyini paylaşıyor. Onun tarafında işler yolunda. Ta ki, ani bir kalp krizi sonucu ölen patronunun yerine tam bir baş belası olan oğlu (Colin Farrell) işin başına geçene kadar...



Dale'in (Charlie Day) ise bambaşka bir derdi var. Bir diş doktorunun yanında asistan olarak çalışıyor, musevi, nişanlısıyla evlilik hazırlıkları yapmakta ve tamamen bir yanlış anlamadan kaynaklı cinsel taciz sabıkası var. İroni bu olsa gerek: Dale'in patronu Julia da (Jennifer Aniston) bir nemfomanyak!.. Sürekli Dale'i klinikte hastalara lokal anestezi yaptığı esnada taciz ediyor.









Pubda hangisinin daha bahtsız bir çalışan olduğu konusunda konuşurlarken, işlerin çığırından çıktığı bir akşam bir "pub idea" olarak akıllarına patronlarını ortadan kaldırmak gelir. Başta "onlar olmasa hayatımız ne güzel olurdu" şeklindeki masum bir iç geçirme olarak gelişen fikir, bir anda uygulamaya değer bulunur. Bundan sonrası ise yer yer bir durum komedisine, yer yer ise zekice uyarlanmış senaryo komedisine dönüşür.











Yönetmenliğini Seth Gordon'ın yaptığı film 18 yaş ve üstü izleyici kitlesi için. Filmde bol bol küfür ve argo kullanılmış. Erotik birkaç sahne de var. Ama öyle sanıldığı gibi küfür ve argoyla güldürmeyi amaçlayan bir film değil.









Daha önce hiçbir sabıkası olmayan, saf ama köşeye sıkışmış kafadarlarımız patronlarını ortadan kaldırabilecekler midir? Yüzlerine gözlerine bulaştırmadan hayatlarını düzene sokabilecekler midir?



Bizden bu kadar, gerisini izleyin ve görün.



İyi eğlenceler.



Filmin fragmanı için tıklayınız



IMDB linki için tıklayınız

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © 2014. Film İzle Yeni Bölüm Diziler Filmler Video Lig Tv Sitesi - Tüm Hakları Saklıdır